ABD'den 10 ülkeye uçuşlarda "elektronik cihaz" yasağı


ABD'den 10 ülkeye uçuşlarda "elektronik cihaz" yasağı

ABD, Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkede Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine laptop alınmasını yasakladı. Cep telefonları ise yasak değil. Yarın başlayacak yasak kapsamında Türkiye'den ABD'ye yapılacak uçuşlar da bulunuyor.

ABD nin böle bir karar almasının sebebinin altında ise Güvenlik tehdidi bulunuyor Geçen günlerde Somaliden kalkan bir uçakta patlama oldu. Açıklamalarda sebebin laptop a içine konmuş olan bir patlayıcının sebeb olduğu anlaşıldı.

İlk aşamada yasaktan etkilenen ülkeler

Kahire (Mısır), Amman (Ürdün), Kuveyt (Kuveyt), Kazablanka (Fas), Doha (Katar), Riyad ve Cidde (Suudi Arabistan), İstanbul, Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri).

Kabinlere Cep telefonundan Büyük Teknolojik eşya sokmak Yasak!


Güvenlik açısından doğru bir karar olabilir ama en başta iş insanlarına çok fazla sorun çıkaracağı çok açık seyahat ederken çoğu işlerini yarım bırakmak zorunda kalacaklar bu normal yolcular içinde geçerli tabi canı sıkılan çocuklar ve onları eğlendirmeye çalışan aileler tabi kolay olmayacaktır elbet uzun saatler  boyunca süren bu yolculuklarda Teknolojiyle uzakta kalmak hemde günümüz çağında ama kısa bir süre içinde bir çare bulunacaktır elbette

ABD'den 10 ülkeye uçuşlarda "elektronik cihaz" yasağı ABD'den 10 ülkeye uçuşlarda "elektronik cihaz" yasağı Reviewed by Unknown on 01:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.