Uber kazası, firmanın kendi kendine çalışan otomobil programını yavaşlamasına neden oluyor

Uber'in robocar programı için vahşi yolculuk devam ediyor.


Şirketin kendi kendine çalışan araçlarından biri, Arizona'daki Tempe'deki bir başka otomobille çarpışmasının ardından yan yattı.

Kazadan ağır yaralanan şirket, Uber otomobilin kendi kendine sürüş modunda olduğunu ve ön koltuklarda iki yedek yolcu vardı ancak diğer yolcular yoktu açıklamasını yaptı .

Şirketin olayla ilgili soruşturma sürmekte olduğunu söyleyerek hangi otomobilin hatalı olduğu konusunda yorum yapmadı.

Bloomberg raporuna göre, polis Uber otomobilin suçlanmadığını, ancak diğer aracın verim sağlayamayacağını söyledi. Tempe polisi, bir açıklama talebine yanıt vermedi.

Uber, kazaya bakarken Arizona'daki özerk otomobillerini durdurdu ve Pittsburgh ve San Francisco'daki kendi kendine giden otomobilleri Cumartesi günü faaliyet göstermediğini belirtti.

Kaza, Uber'in robokar filosunun yolundaki en son darbedir. Şirket, Aralık ayında San Francisco'da araç izni almadan otomobillerini devirince ve  bir araba kırmızı ışıkta geçerken videoya yakalandı.

California regülatörler daha sonra, Uber'ın programı Arizona'ya taşıdığı otomobil kayıtlarını yaptı. Kaliforniya  yetkilileri ile görüşmeler yapıldıktan sonra bazı otomobiller, test için SF caddelerine geri dönmek için Tamam'a sahipler, ancak yedek sürücülerden başka bir yolcu çıkarmıyorlardı. Gelecekte yedekleme sürücüleri gerekli olmayabilir.
Uber kazası, firmanın kendi kendine çalışan otomobil programını yavaşlamasına neden oluyor Uber kazası, firmanın kendi kendine çalışan otomobil programını yavaşlamasına neden oluyor Reviewed by Unknown on 21:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.